KRAJEVNA KNJIŽNICA STRAŽIŠČE

Krajevna knjižnica Stražišče je ena od krajevnih knjižnic Mestne knjižnice Kranj, ki je tudi osrednja knjižnica Gorenjske regije. Člani knjižnice si lahko izposojajo knjižno gradivo, časnike, revije, filme in glasbene zgoščenke.  V prostorih knjižnice je omogočena tudi uporaba računalnikov, ena od zadnjih novosti pa je brezplačna izposoja e-knjig v eKnjižnici Biblos. Bralci vseh generacij lahko sodelujejo v akcijah spodbujanja branja za otroke in odrasle, ki jih organizira Mestna knjižnica Kranj.

Knjižnica v Stražišču deluje že od leta 1955/56. Leta 1960 se je združila z Osrednjo knjižnico občine Kranj, današnjo Mestno knjižnico Kranj.  S prvotne lokacije na Škofjeloški cesti 19, kjer je delovala na površini 24 m2, se je knjižnica leta 1981 preselila v prenovljeni Šmartinski dom,  kjer deluje še danes. Med zadnjo prenovo, leta 2005,  je bila knjižnica razširjena in preseljena v večje prostore. Pridobila je ločen prostor za izposojo, prostor za otroško in mladinsko gradivo ter prostor z gradivom za odrasle.

DEJAVNOSTI ZA OTROKE:

Krajevna knjižnica z lokalno skupnostjo sodeluje pri organizaciji obiska vrtčevskih in osnovnošolskih skupin. Otroci v sodelovanju s knjižničarji in učitelji spoznavajo knjižnico, način izposoje, vračila in iskanja gradiva. Enkrat mesečno je za najmlajše člane organizirana pravljična urica z ustvarjalno delavnico.

Krajevna knjižnica Stražišče je varna točka.

Podatki:

Obratovalni čas:

  • ponedeljek      14.00–19.00
  • torek                14.00–19.00
  • sreda                14.00–19.00
  • četrtek              8.00–13.00
  • petek                8.00–13.00

Lokacija na zemljevidu: